Po dodaniu kamery do aplikacji stajesz się administratorem kamery. Jeśli chcesz dodać dodatkowego użytkownika, aby mógł oglądać kamerę na wielu urządzeniach, na przykład chcesz, aby inna osoba (członek rodziny lub przyjaciel) mogła uzyskać dostęp do kamery na swoim telefonie, możesz udostępnić swoją kamerę tej osobie. Udostępniony użytkownik musi najpierw pobrać aplikację i zarejestrować nowe konto. Poniżej znajdują się kroki udostępniania:
Udostępnianie twarzą w twarz
Krok 1 Wygeneruj kod QR do udostępnienia kamery
Administrator kamery stuknij ikonę Ustawienia na podglądzie na żywo kamery na stronie głównej lub otwórz bezpośrednio stronę Ustawienia kamery. Następnie stuknij Udostępnij > Udostępnij komu, aby wygenerować kod QR do udostępnienia kamery.
Krok 2 Zeskanuj kod QR udostępniania za pomocą telefonu udostępnionego użytkownika
Udostępniony użytkownik stuknij ikonę + w prawym górnym rogu strony głównej, a następnie stuknij przycisk Dodaj kamerę znajomego. Może też bezpośrednio stuknąć przycisk Dodaj kamerę znajomego na stronie Konto. Następnie zeskanuj wygenerowany kod QR do udostępniania.
Krok 3 Zaakceptuj prośbę o dostęp do kamery
Po pomyślnym zeskanowaniu kodu QR do udostępniania administrator kamery otrzyma prośbę o dostęp gościa. Zaakceptuj prośbę użytkownika-gościa, wtedy udostępniony użytkownik będzie mógł zobaczyć kamerę na stronie głównej i uzyskać do niej dostęp. Ikona Osoba wskazuje, że jest to kamera udostępniona. Administrator kamery może sprawdzić udostępnione konto na stronie Udostępnianie.
Udostępnianie zdalne
Krok 1 Wygeneruj kod QR do udostępnienia kamery
Administrator kamery stuknij ikonę Ustawienia na podglądzie na żywo kamery na stronie głównej lub otwórz bezpośrednio stronę Ustawienia kamery. Następnie stuknij Udostępnij > Udostępnij komu, aby wygenerować kod QR do udostępnienia kamery.
Krok 2 Administrator kamery robi zrzut ekranu kodu QR do udostępniania i wysyła go udostępnionemu użytkownikowi.
Krok 3 Udostępniony użytkownik zapisuje zrzut ekranu.
Krok 4 Zeskanuj zrzut ekranu kodu QR do udostępniania za pomocą telefonu udostępnionego użytkownika
Udostępniony użytkownik stuknij ikonę + w prawym górnym rogu strony głównej, a następnie stuknij przycisk Dodaj kamerę znajomego. Może też bezpośrednio stuknąć przycisk Dodaj kamerę znajomego na stronie Konto. Następnie stuknij ikonę Obraz w prawym górnym rogu i wybierz zapisany zrzut ekranu do zeskanowania.
Krok 5 Zaakceptuj prośbę o dostęp do kamery
Po pomyślnym zeskanowaniu kodu QR do udostępniania administrator kamery otrzyma prośbę o dostęp gościa. Zaakceptuj prośbę użytkownika-gościa, wtedy udostępniony użytkownik będzie mógł zobaczyć kamerę na stronie głównej i uzyskać do niej dostęp. Ikona Osoba wskazuje, że jest to kamera udostępniona. Administrator kamery może sprawdzić udostępnione konto na stronie Udostępnianie.